Aan de slag met biodiversiteitBedrijven & Supply chainsBerichten uit het labGroen in de stad

Ereprijs (Overijssel) gelanceerd

By december 24, 2019 april 2nd, 2020 No Comments

De Ereprijs van provincie Overijssel is een groene ondernemersprijs voor de agrarische sector, de vrijetijdseconomie en bedrijventerreinen. De focus van deze prijsvraag ligt naast op biodiversiteit, vooral op natuurlijk kapitaal. Natuurlijk kapitaal gaat over de wisselwerking tussen economie en ecologie; bij ondernemen met natuur profiteert zowel het bedrijf als de natuur. Voor provincie Overijssel hebben de Natuurverdubbelaars eerder het project Natuurlijk Kapitaal in Balans gedaan. Deze prijsvraag bouwt hierop voort.

De Natuurverdubbelaars zijn gevraagd om de prijsvraag inhoudelijk en procesmatig te begeleiden. Na eerdere provinciale prijsvragen voor provincie Utrecht (de Groene Kroon) en provincie Noord-Holland (de Gouden Roerdomp), streven we ernaar om met met de Ereprijs biodiversiteit en de waarde van natuur bekender te maken in provincie Overijssel.

Beeld: Maarten de Vries

Aanmelden voor de prijsvraag kan tot 1 maart 2020. Alle inzenders krijgen een gratis adviesgesprek aangeboden om het initiatief verder te brengen en daarnaast ontvangt de winnaar van elke categorie €10.000. De finale zal medio april plaatsvinden, dan zullen de drie groenste ondernemers van Overijssel worden uitgeroepen die een plus op hun bedrijf weten te combineren met biodiversiteit!

Meer informatie over de prijsvraag vindt u hier.