De Natuurverdubbelaars hebben gewerkt aan een actie-gerichte aanpak waarmee bedrijven hun impacts en afhankelijkheden in relatie tot natuurlijk kapitaal kunnen integreren in hun bedrijfsmodel: Accounting for A Better Planet. De aanpak hebben we in de praktijk gebracht met een eerste pilot partner uit de voedselindustrie. Gedurende de zomer hebben we hard gewerkt aan het verwerken van de belangrijke lessen die we uit deze samenwerking hebben getrokken.

Accounting for a Better Planet is gebaseerd op het Natural Capital Protocol maar is aangepast op de realiteit en behoeften van het MKB, de ondernemers die de motor vormen van duurzame groei. De aanpak is praktisch ingestoken en maakt het bedrijven mogelijk om al binnen enkele maanden duurzame veranderingen te realiseren. Om bedrijven daarbij zo goed mogelijk te ondersteunen, nemen we de tijd om een bedrijf ook echt te leren kennen. Door middel van drie leuke en nuttige workshops krijgen bedrijven een duidelijk beeld van hun impacts en afhankelijkheden in relatie tot de planeet en helpen we ze op weg om veranderingen door te voeren daar waar de meeste impact kan worden gemaakt. De workshops zijn onderdeel van een breder traject van ondersteuning en reflectie.

Dit najaar lanceren we Accounting for A Better Planet. We kijken ernaar uit onze vernieuwde aanpak in de praktijk te brengen met bedrijven die hun verantwoordelijkheid willen dragen voor de planeet.

Wil je meer weten over Accounting for a Better Planet?

Download dan de case study die we recentelijk hebben gepubliceerd.