Berichten uit het labLandelijk gebiedVoedselbossen & Agroforestry

Verdienmodellen voor Voedselbossen in Nederland

By juli 11, 2019 april 6th, 2020 No Comments

Het afgelopen half jaar heeft een groep van drie HAS-studenten in opdracht van het lectoraatsprogramma Innovatief Ondernemen met Natuur een onderzoek gedaan naar de verdienmodellen voor Voedselbossen in Nederland. Belangrijke conclusies zijn dat Voedselbossen een positief saldo hebben dat hoger ligt dan de meeste andere vormen van landbouw, maar wel een lange aanlooptijd nodig hebben om daar te komen. Om dit positieve saldo te bereiken is prijsvorming bovendien van groot belang.

Het onderzoek is het vierde onderzoek op rij naar de economische mogelijkheden voor voedselbossen in Nederland en bouwt voort op eerder onderzoek uit het programma Innovatief Ondernemen met Natuur.

Klik op de afbeelding om het rapport te downloaden.

Studenten Leonie Puhe, Roy Doomen en Benjamin van Leeuwen zijn met hun onderzoek genomineerd voor de KCNL Studenten Innovatieprijs 2019. Het onderzoek heeft plaatsgevonden in het kader van het programma Voedselbossen Zuidoost-Nederland.

Het lectoraatsprogramma Innovatief Ondernemen met Natuur wordt geleid door lectoren Daan Jochem Groot en Erwin van Woudenberg, tevens oprichters van De Natuurverdubbelaars.