Berichten uit het lab

Toekomstversnellers provincie Noord Holland

By november 16, 2023 maart 1st, 2024 No Comments

Agelopen 21 september lanceerde het netwerkplatform Groen Kapitaal van de provincie Noord-Holland het programma
‘Toekomstversnellers Buitengewoon Noord-Holland’. Dit programma heeft als doel om sociaaleconomische waardevolle ideeën van initiatieven in het landelijk gebied te versnellen. Daarom heeft de provincie Noord-Holland binnen het programma een prijsvraag in het leven geroepen. Wij helpen de provincie bij de organisatie van het Toekomstversnellers programma!

Opzet van de prijsvraag
Per regio uit het Provinciaal Programma Landelijk Gebied (PPLG) kiest een jury één topidee. Voor de looptijd van een jaar ontvangen de 5 geselecteerde topideeën vervolgens begeleiding in de vorm van advies, kennis, netwerkcontacten en coaching. Daarbij krijgt elk topidee een financiële bijdrage van €5.000 dat naar eigen inzicht kan worden ingezet voor de uitvoering van de ideeën. Tot slot wordt er via de (sociale) mediakanalen van de provincie aandacht besteed aan de prijswinnende ideeën. Voor alle inzenders, dus niet enkel voor de initiatiefnemers van de de uiteindelijke topideeën, bestaat de de mogelijkheid een gratis adviesgesprek te voeren.

Dus ben of ken jij iemand met een potentieel topidee, meld je dan aan via de website. Ideeën worden tot uiterlijk 1 december toegelaten.

Aanvullende informatie over de opzet en de voorwaarden van ‘Toekomstversnellers Buitengewoon Noord-Holland’ is hier terug te vinden.