Berichten uit het lab

Oproep voor bètatesters: nieuwe online cursus over Social en Human Capital

By maart 6, 2023 No Comments

In samenwerking met The Capitals Coalition heeft Nature^Squared een gratis online training ontwikkeld: ‘Transforming Business: Valuing Social and Human Capital’. De cursus geeft handvatten aan het bedrijfsleven en de financiële sector om meer inzicht te krijgen in de toepassing van sociaal en menselijk kapitaal.

In 2022 ontwikkelden we al de online cursus ‘Valuing Nature and People to Inform Business Decision-making’ gericht op zakelijke professionals, die meer dan 1.500 cursisten telt. Waar in deze cursus de nadruk lag op een introductie van capitals thinking, wordt in de nieuwe cursus diepgaand ingegaan op hoe organisaties sociaal en menselijk kapitaal in hun besluitvorming kunnen verankeren.

Eind maart 2023 wordt een bètatestprogramma voor ‘Transforming Business: Valuing Social and Human Capital’ gelanceerd, waarmee early adopters de cursus kunnen verkennen en feedback kunnen geven voorafgaand aan de formele lancering. Hiervoor zijn we op zoek naar organisaties die met dit thema aan de slag willen.

Geef je hier op voor de betatest op de site van Capitals Coaltion!

De nieuwe cursus introduceert praktische stappen die individuen en bedrijven kunnen nemen om sociaal en menselijk kapitaal te integreren in hun besluitvorming. Deelnemers horen van baanbrekende bedrijven en experts in het veld over hoe een waardering van sociaal en menselijk kapitaal het welzijn van belanghebbenden ten goede kan komen, en de impact en waarde die voor het bedrijf wordt gecreëerd.

De cursus is naar verwachting in juni 2023 gratis online beschikbaar op het platform Coursera. We ontwikkelen momenteel lezingen, quizzen, oefeningen en video’s voor het leerproces. Voor de productie van de video’s werkten we samen met Hustle Creatives. Hieronder een kijkje achter de schermen van ons filmproces met Tony’s Chocolonely: