Bedrijven & Supply chainsBerichten uit het labGreen financeNatuurlijk Kapitaal

Online training over integrated capitals thinking

By december 22, 2021 november 20th, 2023 No Comments

Hoe kunnen bedrijven de waarde van natuur en maatschappij begrijpen en meenemen in hun bedrijfsbeslissingen? Om bedrijven daarbij te ondersteunen, zijn we gevraagd door Capitals Coalition en World Business Council of Sustainable Development (als onderdeel van de We Value Nature Campaign) om een online training te ontwikkelen precies op dit onderwerp. De training is bedoeld voor mensen uit het bedrijfsleven die meer willen leren over natuurlijk, menselijk en sociaal kapitaal en hoe ze deze waarden in hun bedrijfsvoering kunnen integreren. De training is relevant voor iedereen, ongeacht de marktsector of geografie waarin je werkt.

We ontwikkelen de cursus van kop tot staart en creëren trainingsvideo’s, relevante readings en praktische oefeningen om het leerproces te optimaliseren. Het uitvoeren van een natural, social of human capitals assessment kan lastig zijn, maar de gevarieerde en interactieve opzet van de training zal cursisten hierbij ondersteunen. Een groot deel van de training zijn de video’s, waarin onze instructeurs uitleggen hoe bedrijven aan de slag kunnen met natuurlijk, sociaal en menselijk kapitaal. Hiervoor werken we samen met Hustle Creatives.

De training zal beschikbaar zijn via Coursera, een internationaal platform voor online trainingen, en zal bestaan uit vier modules. De eerste twee modules zullen alle vormen van kapitaal in beschouwing nemen. In de volgende twee modules focussen we specifiek op natuurlijk kapitaal en bereiden we cursisten voor om aan de slag te gaan met een natural capital assessment. Gedurende de training lichten we voorbeelden uit van koploperbedrijven die hun ervaringen delen om zo cursisten te inspireren en praktische handvatten te bieden bij de verschillen stappen van een capitals assessment.

Om ervoor te zorgen dat de online training ook daadwerkelijk relevant is voor bedrijven, zullen wij hen de mogelijkheid bieden om begin 2022 de beta-versie te testen. De cursus zal officieel worden gelanceerd in maart 2022. Houd onze media in de gaten voor het laatste nieuws hierover en geef je hier op om nieuws te ontvangen over de training.