Bedrijven & Supply chainsBerichten uit het labGreen financeLandschapsherstel

Even voorstellen: Matthias, Larissa & Berhan

By oktober 28, 2020 december 17th, 2020 No Comments

Ook dit najaar zijn weer drie kersverse stagairs gestart: Matthias, Larissa, en Berhan. Alledrie borrelen zij van enthousiasme om aan een duurzamere wereld te werken en hebben ze het heft in eigen handen genomen door ons te benaderen voor een stageplek. In dit bericht stellen zij zich één voor één voor:

Matthias studeert Geo, Media en Design aan de HAS Hogeschool en leert daar geo-informatie te vertalen naar praktische informatie en kennis. Matthias gaan aan de slag met www.greener.land, een online tool dat boeren en professionals wereldwijd helpt bij het selecteren van effectieve interventies voor landschapsherstel. Matthias gaat uitzoeken hoe kaarten en GIS gebruikers van deze tool kunnen helpen om de juiste interventies te selecteren voor hun gebied. Zijn opdracht is om dit niet alleen uit te zoeken, maar ook te implementeren in het eindproduct: een hele mooie uitdaging waar hij graag mee aan de slag gaat.

Larissa studeert bedrijfskunde aan de UvA en doet via deze stage werkervaring op. Met de kennis van haar studie doet Larissa onderzoek naar financiële instellingen en biodiversiteit. Larissa onderzoekt waar financiële instellingen staan op het gebied van biodiversiteit en wat financiële instellingen nodig hebben om de juiste stappen te maken op dit thema. Larissa hoopt haar ervaring bij De Natuurverdubbelaars mee te nemen in de rest van haar carrière en zich zo in te blijven zetten voor een betere wereld voor mens, natuur en bedrijven.

Berhan (bedrijfseconomie – UvA) kwam naar ons toe met een interesse in de combinatie van duurzaamheid en accounting. Hij helpt hij ons daarom nu met het verrichten van een marktonderzoek voor een dienst op het gebied van natuurlijk kapitaal accounting. Natuurlijk kapitaal wordt steeds een belangrijker thema in de bedrijfsleven. De Natuurverdubbelaars hebben een dienst ontwikkeld, Accounting for a Better Planet, waarmee bedrijven laagdrempelig met dit onderwerp aan de slag kunnen. Berhan hoopt in zijn stage kennis op te doen over duurzaam ondernemen en om te leren van professionals binnen en buiten de organisatie.