Aan de slag met biodiversiteitBerichten uit het labLandschapsherstelNatuurlijk Kapitaal

Community of Practice Business in Landscapes

By december 24, 2019 april 2nd, 2020 No Comments

Na vorig jaar al te hebben proefgedraaid tijdens de Duurzame Week, start in 2020 de Community of Practice Business in Landscapes. Deze CoP is gericht op Nederlandse bedrijven die een relatie hebben met productielandschappen waar ook ter wereld. Dit loopt vaak via complexe en niet-transparante ketens. Zelfs wanneer ketens helemaal in kaart worden gebracht, hebben Nederlandse bedrijven vaak geen formele rol in het landschap.

Tegelijkertijd is het steeds duidelijker dat er in deze landschappen sprake is van bodem-degradatie en verlies aan biodiversiteit en dat er een noodzaak is voor klimaatadaptatie. Om onderdeel te worden van de oplossing in plaats van onderdeel te zijn van het probleem, zien steeds meer bedrijven in dat zij hun relatie tot deze landschappen opnieuw moeten definiëren. Dit is echter niet eenvoudig.

Deze Community of Practice ondersteunt bedrijven die hier mee aan de slag willen door gezamenlijk te leren, nieuwe aanpakken te testen en het uitwisselen van ervaringen. De CoP start begin 2020, aanmelden kan nog! Neem dan contact op met daan@natuurverdubbelaars.nl of bel 06 3824 8897.

De Community of Practice wordt georganiseerd in samenwerking met Solidaridad, MVO Nederland en met ondersteuning van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Voor meer informatie, download de concept note via deze link.