Aan de slag met biodiversiteitBedrijven & Supply chainsBerichten uit het labLandschapsherstel

Community of Practice – Business in Landscapes – Update Mei 2020

By mei 26, 2020 juni 9th, 2020 No Comments

Hoe draag je als bedrijf bij aan positieve impact in de productielandschappen ver weg binnen je – vaak complexe – supply chains? Om bedrijven hierbij op weg te helpen, starten wij aankomend najaar met Solidaridad en MVO Nederland de Community of Practice ‘’Business in Landscapes’’. Het is een leer- en doe-groep: samen met andere professionals in nationale en internationale agrifood en non-food bedrijven kijken we wat de grootste struikelblokken zijn, wisselen we kennis en ervaringen uit en bewegen we ook toe naar echte actie!

De eerste co-design sessie met verschillende bedrijven uit food en textiel is achter de rug. De deelnemers waren enthousiast, benadrukten het belang van ervaringen uitwisselen en van elkaar leren, en gaven aan dat ze graag bijeenkomen over een langere periode (2,5 jaar) om daadwerkelijk tot resultaten te komen. Zes bedrijven hebben zich reeds aangemeld en er zijn nog plekken over!

Binnenkort organiseren we een digitale sessie om de verwachtingen en ambities van de deelnemers op tafel te krijgen en de eerste sessies vorm te geven. De inhoud ligt bij de groep – wat willen zij leren? Wij faciliteren het proces.

Vanaf september gaan we echt van start. De eerste vier sessies kunnen we gratis aanbieden. Zijn de deelnemers enthousiast, dan zoeken we samen naar financieringsmogelijkheden voor de overige sessies.

Meer informatie over de Community of Practice vindt u hier.