Het programma Biodiversiteit op je Bord is ontwikkeld om de horeca te verbinden aan natuurinclusieve en biologische boeren. Onder de slogan “Eet je wereld mooier!”, kunnen chefs, restaurants en cateraars een belangrijke bijdrage leveren aan het behoud en herstel van biodiversiteit. Dat kan door ‘biodiversiteitvriendelijke’ producten op de menukaart te zetten en daarover met gasten te communiceren. Als horeca en cateraars biodiversiteitvriendelijke producten op de menukaart zetten, stimuleren zij producenten om rekening te houden met natuur en landschap. Het programma heeft daarnaast nog veel andere voordelen.
Biodiversiteit op je Bord is ontwikkeld door Dutch Cuisine. Dutch Cuisine zet de Nederlandse keuken en eetcultuur nationaal en internationaal op de kaart voor een breed publiek. Door (lokale) groente uit het seizoen de hoofdrol te geven en vis en vlees een bijrol, stimuleert Dutch Cuisine chefs om smakelijk, gezond en verantwoord te koken met oog voor een gezond voedselsysteem. Dutch Cuisine helpt chefs, horeca en cateraars om in te spelen op trends, te innoveren en zich daarmee bovendien positief te onderscheiden.
De Natuurverdubbelaars hebben meegedacht over de meetsystematiek en verrichten expert judgements voor de deelname van natuurinclusieve boeren aan het programma.