Publicatie over Solidaridads leeragenda over landschapsinnovatie

Klant:Solidaridad

CategorieGreen finance

CategorieLandschapsherstel

CategorieSupply Chains

De Natuurverdubbelaars is door Solidaridad gevraagd om een inspirerend leerdocument te maken, en daarin de lessen te bundelen van Solidaridad’s vijf-jarige leeragenda over landschapsinnovatie (2016-2020). In 2016 startte Solidaridad met het omarmen van de landschapsbenadering vanuit het inzicht dat duurzaamheidsuitdagingen verder reiken dan de poort van de boeren die de gewassen produceren, verder reiken dan ketenpartnerschappen en verder reiken dan een focus op een specifiek gewas zoals cacao, koffie of soja. Met dit nieuwe uitgangspunt startte Solidaridad zeven landschapsprogramma’s in zeven verschillende landen in Afrika, Latijns-Amerika en Azië. Met dit rapport wilden we het leerproces documenteren en de belangrijkste lessen uitlichten. Op basis van deze relevante inzichten hebben we beargumenteerd hoe een landschapsbenadering nuttig zal blijven voor Solidaridad en hoe haar kernwaarden van inclusie en empowerment Solidaridad’s nieuwe strategie voor 2021 – 2025 kunnen versterken.

Om het rapport toegankelijk te maken voor een groot publiek en het bereik van de geleerde lessen te vergroten, hebben we een visueel aantrekkelijk rapport gecreëerd met een samenhangende structuur, volgens de vijf bouwstenen voor Solidaridad’s landschapsbenadering: multi-stakeholder benaderingen, landschapskennis, bedrijven in landschappen, landschapsgovernance en landschapsfinanciering. Het rapport wordt geïntroduceerd door landschapsprofessionals uit Zambia, Tanzania, Paraguay, Nicaragua en Honduras die hun ervaringen uit de praktijk delen met de lezer. Met behulp van een sterke overzichtspagina hebben we ervoor gezorgd dat de lezers de belangrijkste lessen in één opslag kunnen zien. Daarnaast hebben we een pagina gecreëerd die de lezer helpt om gemakkelijk door het rapport te navigeren.

De kennispublicatie biedt heldere inzichten in de landschapsbenadering en hoe deze in de praktijk toe te passen, en is een must-read voor iedereen die in of met landschappen werkt.

Terug Naar Andere Projecten