Aan de slag met biodiversiteitBedrijven & Supply chains

Inspiratiesessie Community of Practice Business in Landscapes

By augustus 16, 2022 No Comments

Hoe kun je als bedrijf een positieve impact maken in de landschappen waar de ingrediënten voor je producten vandaan komen? Op die vraag gaan we in tijdens een digitale kennis & inspiratiesessie op donderdag 29 september (14:00 – 15:30).

De sessie wordt georganiseerd vanuit de “Community of Practice Business in Landscapes”. In dit traject, begeleid door de Natuurverdubbelaars, MVO Nederland en Solidaridad, leren deelnemende bedrijven met en van elkaar en delen zij inzichten, ervaringen en best practices rondom het realiseren van positieve impact in hun productielandschappen. Wat zijn manieren om water- en bodemkwaliteit te verbeteren en daarmee ook de productiviteit te verhogen? Hoe breng je de biodiversiteit terug op de landbouwgronden? En hoe kun je ervoor zorgen dat ook de boer een eerlijke prijs ontvangt?

Als onderdeel van dit traject organiseren we kennis & inspiratiesessies voor een bredere groep ondernemers die geïnteresseerd is om stappen te maken op dit onderwerp. De eerste sessie op 29 september zal gaan over het realiseren van impact in de keten en de verschillende aanpakken die daarvoor zijn. Denk bijvoorbeeld aan certificering, het opstarten van projecten en programma’s, en samenwerkingsverbanden. Drie sprekers zullen inzicht geven in hun aanpak voor het maken van impact op landschapsniveau. Het complete programma wordt later bekend gemaakt.

Ben je benieuwd naar hun verhalen en wissel je graag met anderen van gedachten over hoe aan de slag te gaan met dit thema?