Groen in de stadNatuurinclusieve landbouw

Gewonnen: prijsvraag ‘Een nieuwe bouwcultuur’ over biobased wonen!

By oktober 7, 2022 oktober 18th, 2022 No Comments

We zijn trots dat we met ons team “Nieuwe Oogst” tijdens de manifestatie ‘Growing Green Cities’ op 6 oktober in Almere zijn uitgeroepen tot winnaar van de prijsvraag  ‘Biobased en natuurinclusief bouwen in Oirschot

De prijsvraag in Oirschot is de eerste binnen het programma ‘Een nieuwe bouwcultuur’, waarmee het College van Rijksadviseurs het biobased en natuurinclusief bouwen wil stimuleren.

Aan de deelnemende teams werd gevraagd om een stedenbouwkundige en landschap­pelijke visie voor het gebied ‘De Kemmer’ in Oirschot. Ook een ontwerp voor biobased en natuurinclusieve woningen in het gebied maakte deel uit van de prijsvraag.

De jury spreekt van een sterke en integrale inzending waarin cultuur en natuur in harmonie gebracht zijn. Men heeft hoge verwachtingen van zowel de mogelijkheid tot realisatie als de beleving en educatieve waarde van het voorstel ‘Nieuwe Oogst”.

De Natuurverdubbelaars is blij om bij te hebben gedragen aan het integrale karakter van de inzending door de maatschappelijke baten in beeld te brengen en ook door te rekenen!

Het team Nieuwe Oogst bestond uit De Urbanisten, ORGA architect, Copijn, Level of Detail Architecten, Atelier Veldwerk, AM, Beyond Now, Alba Concepts en de Natuurverdubbelaars!

Lees hier meer over de inzending op de website van het CRa