Idea Icon

OVER ONS

De Natuurverdubbelaars zet zich in voor een duurzame planeet aarde waarop mensen, bedrijven en samenlevingen floreren. Volgens ons staat de natuur aan de basis van dit doel en is biodiversiteit de motor achter een planeet die ons in onze behoeften kan voorzien.

ONS VERHAAL

De Natuurverdubbelaars werkt vanuit de gedachte dat de manier waarop we naar de natuur kijken fundamenteel verkeerd is. De natuur wordt vaak bezien als een kostenpost waarbij er een keuze moet worden gemaakt tussen natuur en economie. Wij zijn ervan overtuigd dat natuur essentieel is voor ons mensen, en dat onze ecosystemen een enorme waarde vertegenwoordigen, zowel in ecologische als economische zin.

We hebben onze visie over de waarde van natuur samengevat in een korte video.

10-2012
Het idee ontstaat

Het idee voor De Natuurverdubbelaars ontstaat naar aanleiding van de prijsvraag 'Gezocht: Nederlandse Natuurverdubbelaar' georganiseerd door Trouw, Staatsbosbeheer en WNF.

02-2013
Een sprong in het diepe

De Natuurverdubbelaars wordt officieel opgericht.

07-2016
Onze eerste medewerker

We versterken ons team met onze eerste medewerker.

01-2017
Een onderzoeksprogramma

Daan en Erwin worden beiden lector "Innovatief Ondernemen met Natuur" aan HAS Hogeschool.

Het beste moet nog komen!

Samenwerkingen

Voor het realiseren van een groene economie moeten we de handen ineenslaan. We zijn actief lid van toonaangevende netwerkorganisaties, zoals de Natural Capital Coalition (technical advisor), Ecosystem Services Partnership, Businesss@Biodiversity en MVO Nederland. Er is al veel kennis in huis, maar we komen pas echt verder door van elkaar te leren.

OUR TEAM

Daan Groot

Systeemdenker en spin in het web. Samen met Erwin oprichter van De Natuurverdubbelaars omdat hij ervan overtuigd is dat natuurherstel voor bijna alle grote opgaven...

Lees verder

Erwin van Woudenberg

Doener en professioneel wereldverbeteraar. Erwin is grondlegger en mede-oprichter van De Natuurverdubbelaars. Erwin heeft als missie het creëren van producten met een positieve impact op...

Lees verder

Iris Visser

Analist en verbinder. Iris werkt aan het realiseren van een rechtvaardige en inclusieve wereld en ziet duurzame landbouw daarvoor als cruciale schakel. Na haar studie...

Lees verder

Lotte Van Helden

Spits en vliegende keep. Na een veelbelovende stage is ze blijven plakken en nu als masterstudent Water Management (Universiteit van Utrecht) parttime werkzaam voor De...

Lees verder

Pieter Post

Aanpakker en gedurfde dromer. Pieter is als all-round project manager en lead duurzame landbouw gedreven om concrete resultaten te behalen. Gepassioneerd om aan radicale duurzame...

Lees verder

  Jennie Zhou

  Vrolijk en energiek. Jennie is open, leergierig en ze gaat geen uitdaging uit de weg. Ze is opgeleid in International Accounting aan de Jiangxi University...

  Lees verder

  • Daan Groot

   Systeemdenker en spin in het web. Samen met Erwin oprichter van De Natuurverdubbelaars omdat hij ervan overtuigd is dat natuurherstel voor bijna alle grote opgaven waar we op dit moment voor staan een deel van de oplossing is: van klimaatverandering, ongelijkheid en gezondheid tot migratie. Daan treedt regelmatig op als gespreksleider/facilitator of workshop-begeleider. Hij is opgenomen in de Duurzame 100 (#75, 2018), Food100 (2017), Duurzame Jonge 100 (2018, 2017, 2014) en was namens De Natuurverdubbelaars in 2018 genomineerd voor de VHG Groenprijs op Duurzame Dinsdag. Sinds 2017 is Daan samen met Erwin lector "Innovatief Ondernemen met Natuur” en hebben zij samen het boek “Een goede boterham met natuur” uitgebracht. Daan is cum laude afgestudeerd als politicoloog met een specialisatie in Internationale Betrekkingen en is zijn werkende leven begonnen bij Deloitte (2005-2009).

   neem nu contact met mij op
  • Erwin van Woudenberg

   Doener en professioneel wereldverbeteraar. Erwin is grondlegger en mede-oprichter van De Natuurverdubbelaars. Erwin heeft als missie het creëren van producten met een positieve impact op de aarde. Erwin kan niet binnen kaders denken (zijn eigen woorden) en komt daarom met onconventionele oplossingen die zorgen voor actie, met name binnen de landbouw en voor de verbinding van biodiversiteit met supply chains. Erwin is ondernemend en creatief en is naast Natuurverdubbelaar ook directeur van Sterkur dat producten produceert voor fysiotherapeuten met een positieve impact op de aarde. Daarnaast is Erwin samen met Daan lector “Innovatief Ondernemen met Natuur” aan HAS Hogeschool.

   neem nu contact met mij op
  • Iris Visser

   Analist en verbinder. Iris werkt aan het realiseren van een rechtvaardige en inclusieve wereld en ziet duurzame landbouw daarvoor als cruciale schakel. Na haar studie sociale geografie (Universiteit van Kopenhagen) is ze gaan werken bij De Natuurverdubbelaars. Ze schakelt met gemak van schaalniveau en weet feilloos economische, milieugerelateerde en sociale vraagstukken te combineren. Iris brengt waardevolle internationale ervaring mee en zet zich vooral in om onze oplossingen voor het bedrijfsleven verder te helpen. Haar aandacht gaat hierbij specifiek uit naar het transformeren van supply chains.

   neem nu contact met mij op
  • Lotte Van Helden

   Spits en vliegende keep. Na een veelbelovende stage is ze blijven plakken en nu als masterstudent Water Management (Universiteit van Utrecht) parttime werkzaam voor De Natuurverdubbelaars om haar talent voor organiseren en analyseren in te zetten voor een groenere wereld. Lotte is niet alleen in haar vrije tijd een scorende spits op het hockeyveld, ze is de teamplayer die de finishing touch geeft om met een project te scoren.

   neem nu contact met mij op
  • Pieter Post

   Aanpakker en gedurfde dromer. Pieter is als all-round project manager en lead duurzame landbouw gedreven om concrete resultaten te behalen. Gepassioneerd om aan radicale duurzame oplossingen te werken, streeft Pieter ernaar om systemische verandering te maken. Met samenwerking als sleutel betrekt hij waar mogelijk de stakeholders zoveel mogelijk in zijn projecten. Vanuit zijn ervaring met startups brengt Pieter kennis mee om tot nieuwe oplossingen in de landbouw te komen.

   neem nu contact met mij op
   • Jennie Zhou

    Vrolijk en energiek. Jennie is open, leergierig en ze gaat geen uitdaging uit de weg. Ze is opgeleid in International Accounting aan de Jiangxi University en momenteel volgt ze haar master Bedrijfskunde aan de Universiteit van Amsterdam. Ze zette haar analytische vaardigheden onder andere in als hoofdaccountant bij een Chinees advocatenkantoor. Bij De Natuurverdubbelaars werkt Jennie aan de doorontwikkeling van "Accounting for a Better Planet": een framework voor midden- en kleinbedrijf om impacts op en afhankelijkheden van natuurlijk kapitaal te meten en handvatten voor positieve impact te geven.

    neem nu contact met mij op

   VACATURES

   Op dit moment hebben wij geen vacatures uit staan. We staan echter altijd open voor ambitieuze studenten die op zoek zijn naar een stageplek. Dit kan zijn op één van onderstaande onderwerpen, maar we staan ook open voor eigen ideeën! Interesse? Neem dan contact met ons op!

   Stage: Supply chains

   Hoe kun je de negatieve impact van fossiele grondstoffen omdraaien en een positieve impact maken?

   Profiel: Environment & Resource Management, Milieuwetenschappen

   Stage: Biodiversiteit stresstest voor de financiële sector

   De Nederlandse Bank heeft een klimaat stresstest uitgevoerd voor de financiële sector. Hoe zou zo’n stress er uit zien voor biodiversiteit?

   Profiel: econometrie, corporate finance

   Stage: Het financieren van  Nature-based Solutions

   Er is een mismatch tussen de financiële sector en natuurprojecten. Enerzijds is er veel geld op zoek naar goede projecten, anderzijds zijn veel projecten op zoek naar geld. Hoe kun je dit doorbreken?

   Profiel: accountancy, business administration, environmental sciences, sustainability