Idea Icon

OVER ONS

De Natuurverdubbelaars zet zich in voor een duurzame planeet aarde waarop mensen, bedrijven en samenlevingen floreren. Volgens ons staat de natuur aan de basis van dit doel en is biodiversiteit de motor achter een planeet die ons in onze behoeften kan voorzien.

ONS VERHAAL

De Natuurverdubbelaars werkt vanuit de gedachte dat de manier waarop we naar de natuur kijken fundamenteel verkeerd is. De natuur wordt vaak bezien als een kostenpost waarbij er een keuze moet worden gemaakt tussen natuur en economie. Wij zijn ervan overtuigd dat natuur essentieel is voor ons mensen, en dat onze ecosystemen een enorme waarde vertegenwoordigen, zowel in ecologische als economische zin.

We hebben onze visie over de waarde van natuur samengevat in een korte video.

10-2012
Het idee ontstaat

Het idee voor De Natuurverdubbelaars ontstaat naar aanleiding van de prijsvraag 'Gezocht: Nederlandse Natuurverdubbelaar' georganiseerd door Trouw, Staatsbosbeheer en WNF.

02-2013
Een sprong in het diepe

De Natuurverdubbelaars wordt officieel opgericht.

07-2016
Onze eerste medewerker

We versterken ons team met onze eerste medewerker.

01-2017
Een onderzoeksprogramma

Daan en Erwin worden beiden lector "Innovatief Ondernemen met Natuur" aan HAS Hogeschool.

Het beste moet nog komen!

Samenwerkingen

Voor het realiseren van een groene economie moeten we de handen ineenslaan. We zijn actief lid van toonaangevende netwerkorganisaties, zoals de Natural Capital Coalition (technical advisor), Ecosystem Services Partnership, Businesss@Biodiversity en MVO Nederland. Er is al veel kennis in huis, maar we komen pas echt verder door van elkaar te leren.

OUR TEAM

Daan Groot

Systeemdenker en spin in het web. Samen met Erwin oprichter van De Natuurverdubbelaars omdat hij ervan overtuigd is dat natuurherstel voor bijna alle grote opgaven...

Lees verder

Erwin van Woudenberg

Doener en professioneel wereldverbeteraar. Erwin is grondlegger en mede-oprichter van De Natuurverdubbelaars. Erwin heeft als missie het creëren van producten met een positieve impact op...

Lees verder

Iris Visser

Analist en verbinder. Iris werkt aan het realiseren van een rechtvaardige en inclusieve wereld en ziet duurzame landbouw daarvoor als cruciale schakel. Na haar studie...

Lees verder

Lotte Van Helden

Spits en vliegende keep. Na een veelbelovende stage is ze blijven plakken en nu als masterstudent Water Management (Universiteit van Utrecht) parttime werkzaam voor De...

Lees verder

Merlissa Diele

Aanpakker en doorzetter. De ambitie van Merlissa is om klimaatbeleid voor het behouden van natuur voor iedereen te laten werken. Vanuit een brede achtergrond in...

Lees verder

Stijn Wijdekop

Resultaatgericht en nauwgezet. Stijn streeft ernaar om er voor te zorgen dat de volgende generaties net zo van de natuur kunnen genieten als wij. Met...

Lees verder

Rebeka Kulcsar

Nieuwsgierig en doortastend. Na het halen van haar bachelor Geschiedenis, is Rebeka bij de Natuurverdubbelaars als stagiair begonnen om te leren over biodiversiteit, en hoe...

Lees verder

Elmer Polman

Gepassioneerd en onderzoekend. Elmers missie is om verschillende werelden te verbinden, bouwend op gezamenlijke waarden over duurzaamheid. Met een achtergrond in filosofie en arabische taal...

Lees verder

 • Daan Groot

  Systeemdenker en spin in het web. Samen met Erwin oprichter van De Natuurverdubbelaars omdat hij ervan overtuigd is dat natuurherstel voor bijna alle grote opgaven waar we op dit moment voor staan een deel van de oplossing is: van klimaatverandering, ongelijkheid en gezondheid tot migratie. Daan treedt regelmatig op als gespreksleider/facilitator of workshop-begeleider. Hij is opgenomen in de Duurzame 100 (#75, 2018), Food100 (2017), Duurzame Jonge 100 (2018, 2017, 2014) en was namens De Natuurverdubbelaars in 2018 genomineerd voor de VHG Groenprijs op Duurzame Dinsdag. Sinds 2017 is Daan samen met Erwin lector "Innovatief Ondernemen met Natuur” en hebben zij samen het boek “Een goede boterham met natuur” uitgebracht. Daan is cum laude afgestudeerd als politicoloog met een specialisatie in Internationale Betrekkingen en is zijn werkende leven begonnen bij Deloitte (2005-2009).

  neem nu contact met mij op
 • Erwin van Woudenberg

  Doener en professioneel wereldverbeteraar. Erwin is grondlegger en mede-oprichter van De Natuurverdubbelaars. Erwin heeft als missie het creëren van producten met een positieve impact op de aarde. Erwin kan niet binnen kaders denken (zijn eigen woorden) en komt daarom met onconventionele oplossingen die zorgen voor actie, met name binnen de landbouw en voor de verbinding van biodiversiteit met supply chains. Erwin is ondernemend en creatief en is naast Natuurverdubbelaar ook directeur van Sterkur dat producten produceert voor fysiotherapeuten met een positieve impact op de aarde. Daarnaast is Erwin samen met Daan lector “Innovatief Ondernemen met Natuur” aan HAS Hogeschool.

  neem nu contact met mij op
 • Iris Visser

  Analist en verbinder. Iris werkt aan het realiseren van een rechtvaardige en inclusieve wereld en ziet duurzame landbouw daarvoor als cruciale schakel. Na haar studie sociale geografie (Universiteit van Kopenhagen) is ze gaan werken bij De Natuurverdubbelaars. Ze schakelt met gemak van schaalniveau en weet feilloos economische, milieugerelateerde en sociale vraagstukken te combineren. Iris brengt waardevolle internationale ervaring mee en zet zich vooral in om onze oplossingen voor het bedrijfsleven verder te helpen. Haar aandacht gaat hierbij specifiek uit naar het transformeren van supply chains.

  neem nu contact met mij op
 • Lotte Van Helden

  Spits en vliegende keep. Na een veelbelovende stage is ze blijven plakken en nu als masterstudent Water Management (Universiteit van Utrecht) parttime werkzaam voor De Natuurverdubbelaars om haar talent voor organiseren en analyseren in te zetten voor een groenere wereld. Lotte is niet alleen in haar vrije tijd een scorende spits op het hockeyveld, ze is de teamplayer die de finishing touch geeft om met een project te scoren.

  neem nu contact met mij op
 • Merlissa Diele

  Aanpakker en doorzetter. De ambitie van Merlissa is om klimaatbeleid voor het behouden van natuur voor iedereen te laten werken. Vanuit een brede achtergrond in milieueconomie en -beleid en analytische blik in zij in staat om complexe problemen vanuit meerder invalshoeken te benaderen. Bij de Natuurverdubbelaars werkt zij onder andere aan het ontwikkelen van duurzame verdienmodellen voor natuurinclusieve landbouw en het waarderen van ecosysteemdiensten.

  neem nu contact met mij op
 • Stijn Wijdekop

  Resultaatgericht en nauwgezet. Stijn streeft ernaar om er voor te zorgen dat de volgende generaties net zo van de natuur kunnen genieten als wij. Met een achtergrond in Economie en Bedrijfskunde (Universiteit van Amsterdam), kijkt Stijn met een analytische en kwantitatieve blik naar vraagstukken. Stijn is momenteel in de afrondende fase van zijn master Environment and Resource Management en werkt part-time bij De Natuurverdubbelaars. Naast zijn studie en werk is  Stijn graag aan het sporten en kookt hij graag voor vrienden.

  neem nu contact met mij op
 • Rebeka Kulcsar

  Nieuwsgierig en doortastend. Na het halen van haar bachelor Geschiedenis, is Rebeka bij de Natuurverdubbelaars als stagiair begonnen om te leren over biodiversiteit, en hoe we de biodiversiteitscrisis kunnen terugdringen door marktoplossingen te vinden. Haar kritische en analytische vaardigheden die ze tijdens haar studie heeft opgedaan zet ze nu in om onderzoek te doen naar investeren in biodiversiteit. Ze houdt van de natuur, waar ze in het weekend vaak te zien is.

  neem nu contact met mij op
 • Elmer Polman

  Gepassioneerd en onderzoekend. Elmers missie is om verschillende werelden te verbinden, bouwend op gezamenlijke waarden over duurzaamheid. Met een achtergrond in filosofie en arabische taal en cultuur, is hij in staat om complexe problemen te analyseren en deze vanuit verschillende invalshoeken te begrijpen. Als stagiair bij de Natuurverdubbelaars draagt Elmer bij aan het ontwikkelen van een online cursus om bedrijven te helpen duurzaam te produceren. Daarnaast legt hij contact met bedrijven uit het Midden-Oosten om hen handvatten te bieden aan de slag te gaan met biodiversiteit.

  neem nu contact met mij op

VACATURES

Op dit moment hebben wij een vacature voor een senior projectleider en voor een stageplek:

 

Vacature – Senior projectleider

Internship Investing in Biodiversity – Master’s Student (NL/INT)

 

Daarnaast staan wij altijd open voor ambitieuze studenten die op zoek zijn naar een stageplek. Dit kan zijn op één van onderstaande onderwerpen, maar we staan ook open voor eigen ideeën! Interesse? Neem dan contact met ons op!

Stage: Supply chains

Hoe kun je de negatieve impact van fossiele grondstoffen omdraaien en een positieve impact maken?

Profiel: Environment & Resource Management, Milieuwetenschappen

Stage: Biodiversiteit stresstest voor de financiële sector

De Nederlandse Bank heeft een klimaat stresstest uitgevoerd voor de financiële sector. Hoe zou zo’n stress er uit zien voor biodiversiteit?

Profiel: econometrie, corporate finance

Stage: Het financieren van  Nature-based Solutions

Er is een mismatch tussen de financiële sector en natuurprojecten. Enerzijds is er veel geld op zoek naar goede projecten, anderzijds zijn veel projecten op zoek naar geld. Hoe kun je dit doorbreken?

Profiel: accountancy, business administration, environmental sciences, sustainability