By using our website, you agree to the use of our cookies.
By using our website, you agree to the use of our cookies.

Over ons

De Natuurverdubbelaars zet zich in voor een écht duurzame aarde waarop mensen, bedrijven en samenlevingen kunnen floreren. In onze visie staat natuur hiervoor aan de basis en is biodiversiteit de motor achter een planeet die ons kan geven wat wij nodig hebben.

Ons verhaal

De Natuurverdubbelaars is opgericht vanuit de gedachte dat er iets fundamenteel mis is met de manier waarop er naar natuur gekeken wordt. Vaak wordt natuur als kostenpost gezien en wordt er een (valse) keuze voorgespiegeld tussen natuur en economie. Wij geloven dat het natuurlijke systeem een basisvoorwaarde is voor ons als mensen en dat onze ecosystemen een enorme waarde vertegenwoordigen, ook economisch.

Onze blik op de waarde van natuur hebben we in een kort filmpje samengevat.

10-2012

Het idee ontstaat

Het idee voor De Natuurverdubbelaars ontstaat naar aanleiding van de prijsvraag 'Gezocht: Nederlandse Natuurverdubbelaar' georganiseerd door Trouw, Staatsbosbeheer en WNF.

02-2013

Een sprong in het diepe

De Natuurverdubbelaars wordt officieel opgericht.

07-2016

Onze eerste medewerker

We versterken ons team voor de eerste keer met een vaste medewerker.

10-2017

Vijf jaar

De Natuurverdubbelaars bestaat 5 jaar en heeft inmiddels 3 medewerkers.

01-2017

Een onderzoeksprogramma

Daan en Erwin worden beiden lector "Innovatief Ondernemen met Natuur" aan HAS Hogeschool.

10-2018

Erkenning

De Natuurverdubbelaars is genomineerd voor de Groenprijs op Duurzame Dinsdag, toegetreden tot de Duurzame 100 na eerder ook al de Duurzame Jonge 100 en de Food100 gehaald te hebben.

Samenwerkingsverbanden

De Natuurverdubbelaars is lid van het Business@Biodiversity platform vanuit de Europese Commissie, lid van het internationale netwerk Ecosystem Services Partnership en Technical Advisor van de Natural Capital Coalition.

Team

Daan Groot

Erwin van Woudenberg

Iris Visser

06 - 38 24 88 97

06 - 179 00 277

06 - 302 306 44

Systeemdenker en spin in het web. Samen met Erwin oprichter van De Natuurverdubbelaars omdat hij ervan overtuigd is dat natuurherstel voor bijna alle grote opgaven waar we op dit moment voor staan een deel van de oplossing is: van klimaatverandering, ongelijkheid en gezondheid tot migratie. Daan treedt regelmatig op als gespreksleider/facilitator of workshop-begeleider. Hij is opgenomen in de Duurzame 100 (#75, 2018), Food100 (2017), Duurzame Jonge 100 (2018, 2017, 2014) en was namens De Natuurverdubbelaars in 2018 genomineerd voor de VHG Groenprijs op Duurzame Dinsdag. Sinds 2017 is Daan samen met Erwin lector "Innovatief Ondernemen met Natuur” en hebben zij samen het boek “Een goede boterham met natuur” uitgebracht. Daan is cum laude afgestudeerd als politicoloog met een specialisatie in Internationale Betrekkingen en is zijn werkende leven begonnen bij Deloitte (2005-2009).

Doener en professioneel wereldverbeteraar. Erwin is grondlegger en mede-oprichter van De Natuurverdubbelaars. Erwin heeft als missie het creëren van producten met een positieve impact op de aarde. Erwin kan niet binnen kaders denken (zijn eigen woorden) en komt daarom met onconventionele oplossingen die zorgen voor actie, met name binnen de landbouw en voor de verbinding van biodiversiteit met supply chains. Erwin is ondernemend en creatief en is naast Natuurverdubbelaar ook directeur van Sterkur dat producten produceert voor fysiotherapeuten met een positieve impact op de aarde. Daarnaast is Erwin samen met Daan lector “Innovatief Ondernemen met Natuur” aan HAS Hogeschool.

Analist en verbinder. Iris werkt aan het realiseren van een rechtvaardige en inclusieve wereld en ziet duurzame landbouw daarvoor als cruciale schakel. Na haar studie sociale geografie (Universiteit van Kopenhagen) is ze gaan werken bij De Natuurverdubbelaars. Ze schakelt met gemak van schaalniveau en weet feilloos economische, milieugerelateerde en sociale vraagstukken te combineren. Iris brengt waardevolle internationale ervaring mee en zet zich vooral in om onze oplossingen voor het bedrijfsleven verder te helpen. Haar aandacht gaat hierbij specifiek uit naar het transformeren van supply chains.

Lotte van Helden

Pieter Post

Jennie Zhou

06 - 38 24 88 97

06 - 27 56 20 70

Spits en vliegende keep. Na een veelbelovende stage is ze blijven plakken en nu als masterstudent Water Management (Universiteit van Utrecht) parttime werkzaam voor De Natuurverdubbelaars om haar talent voor organiseren en analyseren in te zetten voor een groenere wereld. Lotte is niet alleen in haar vrije tijd een scorende spits op het hockeyveld, ze is de teamplayer die de finishing touch geeft om met een project te scoren.

Aanpakker en gedurfde dromer. Pieter is als all-round project manager en lead duurzame landbouw gedreven om concrete resultaten te behalen. Gepassioneerd om aan radicale duurzame oplossingen te werken, streeft Pieter ernaar om systemische verandering te maken. Met samenwerking als sleutel betrekt hij waar mogelijk de stakeholders zoveel mogelijk in zijn projecten. Vanuit zijn ervaring met startups brengt Pieter kennis mee om tot nieuwe oplossingen in de landbouw te komen.   

Vrolijk en energiek. Jennie is open, leergierig en ze gaat geen uitdaging uit de weg. Ze is opgeleid in International Accounting aan de Jiangxi University en momenteel volgt ze haar master Bedrijfskunde aan de Universiteit van Amsterdam. Ze zette haar analytische vaardigheden onder andere in als hoofdaccountant bij een Chinees advocatenkantoor. Bij De Natuurverdubbelaars werkt Jennie aan de doorontwikkeling van "Accounting for a Better Planet": een framework voor midden- en kleinbedrijf om impacts op en afhankelijkheden van natuurlijk kapitaal te meten en handvatten voor positieve impact te geven.

Vacatures

Op dit moment hebben wij geen openstaande vacatures. Wel zijn wij geïnteresseerd in gemotiveerde kandidaten voor mogelijke aankomende vacatures, dus je kunt altijd vast je CV en motivatie bij ons achterlaten via tom@natuurverdubbelaars.nl.

Ook staan wij altijd open voor ambitieuze studenten die op zoek zijn naar een stage. Op dit moment hebben wij de volgende stage-plaatsen beschikbaar, maar we staan ook open voor eigen ideeën.

Stage:
Supply chains

Op welke manier kun je de negatieve impact van fossil based producten binnen je supply chain omzetten in een positieve impact?

Profiel: Environment & Resource Management, Milieuwetenschappen

Stage: Biodiversiteit-stresstest voor de financiële sector

De Nederlandse Bank heeft klimaat-stresstesten uitgevoerd voor de financiële sector. Hoe zou zo'n stresstest er uit zien voor biodiversiteit?

Profiel: econometrie, corporate finance.

Stage: Financing nature-based solutions

Er lijkt een mis-match tussen finance en nature based solutions. Enerzijds is er ontzettend veel geld beschikbaar om in goede projecten te investeren. Anderzijds zijn veel projecten op zoek naar geld. Hoe gaan deze werelden samen komen en ontstaan er bankable projecten? Heb jij zin om je hier in vast te bijten en voort te bouwen op het werk wat wij al op dit vlak gedaan hebben?

Profiel: bedrijfskunde, economie, accountancy, bedrijfskunde, duurzaamheid